Hrvatski radio

Radio Zadar

Tamara Obrovac Quartet, braća Teofilović i flamenko majstori u novoj koncertnoj sezoni KUZD

21.09.2022.

08:20

Autor: Maja Milin

Počinje upis pretplatnika

Počinje upis pretplatnika

Foto: KUZD / -

Prema riječima ravnateljice Koncertnog ureda Zadar, Melite Ivković nova koncertna sezona donosi ponajbolje s domaće umjetničke glazbene scene, uz probrana međunarodnih gostovanja. Očekuje nas presjek od klasične glazbe, počevši od renesanse i baroka do suvremenih skladatelja, preko jazza, flamenca, rocka i šire do plesnih večeri tanga, koje se vraćaju u Kneževu palaču. 

Melita Ivković o programu

Koncertnu sezonu službeno otvara Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem Pavla Zajceva, 3. listopada u crkvi sv. Krševana. Tim se koncertom otvara novi "Dalmatinski ciklus" koji za cilj ima povezivanje Zadra, Splita i Dubrovnika kroz jačanje koncertne ponude, lokalnih ansambala i razmjenu gostovanja za kojega je ključnu potporu dalo Ministarstvo kulture i medija. Ujedno, svečano otvorenje sezone biti će posvećeno 80. rođendanu Maje Dešpalj i 75. rođendanu Valtera Dešpalja. 

Melita Ivković o koncertu otvorenja nove sezone

Melita Ivković i Maja Milin u studiju Radio Zadra

Melita Ivković i Maja Milin u studiju Radio Zadra

Foto: Radio Zadar / -

Zadarski komorni orkestar izvest će ukupno pet koncerata, od kojih se posebno ističe onaj s četvero učenika Glazbene Škole Blagoje Bersa u ulozi solista. Pored besplatnih DJ radionica i radionica dobrog zvuka, mladi će biti uključeni i u obljetnički projekt Providurova Plug-in: Ziggy Stardust koji nas očekuje u studenom, a koji obuhvaća radionice, izložbe, glazbu, ples i filmske projekcije.

Melita Ivković o projektu Providurova Plug-in: Ziggy Stardust

Od zvučnijih imena ističu se Juan Carlos Romero Group koji iz prijestolnice flamenca Andaluzije stižu u novu Polivalentnu dvoranu Providurove palače, Braća Teofilović koji se u Zadar vraćaju nakon zapaženog koncerta 2018., klasični i flamenco gitarist Grisha Goryachev teTamara Obrovac Quartet.


Od ove sezone pretplatnički paketi neće se vezivati za cikluse, već se publici nudi paket od 10 koncerata po izboru, uz velik broj besplatnog sadržaja za djecu i mlade. Prodaja pretplatničkih paketa kreće od 21. rujna na insternetskim stranicamaKoncertnog ureda Zadar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici