Hrvatski radio

Radio Zadar

Treći koncert mladog zadarskoga gitarista

22.08.2013.

10:26

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ivan Antonio Šangulin (20), student gitare, večeras će pred zadarskom publikom održati treći koncert u sklopu festivala Zadar classic open air, koji polako ulazi u završnicu.

Mladi Zadranin je jedan od desetak glazbenika koji svojim sudjelovanjem na festivalu daju potporu nastojanjima da se ubrza proces obnove Kneževe palače i njezine koncertne dvorane u kojoj su nekada, uz poznate i afirmirane umjetnike, pravu, a često i prvu priliku za predstavljanje, imali upravo mladi. Najčešće su to učenici Glazbene škole Blagoje Bersa koja je i djelovala u Kneževoj palači. Na ovom festivalu upravo su najbrojniji sudionici oni koji su bili učenici, ili sada u školi predaju.

Zadar classic open air - prvi zadarski festival klasične glazbe na otvorenom,  ustanovio je ovdašnji Lions klub uz potporu Grada Zadra i gradske Turističke zajednice, kao dio akcije «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači».

Koncert Ivana Antonia Šangulina počinje u 21 sat na novouređenom Trgu Petra Zoranića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.