Hrvatski radio

Radio Zadar

U 20 sati pogledajte predstavu "Pluća"

13.03.2018.

06:47

Autor: rzd

U 20 sati pogledajte predstavu "Pluća"

U 20 sati pogledajte predstavu "Pluća"

Foto: - / -

U HNK Zadar u 20 sati pogledajte nagrađenu predstavu "Pluća" jednog od najznačajnjih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana u koprodukciji Gradskog kazališta Sisak i Teatra Exit. Režiju potpisuje Aida Bukvić. Igraju: Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.


Protagonisti predstave su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni; čitaju knjige, gledaju dokumentarce i art filmove filmove, putuju, brinu se o okolišu…Bomba pada u njihov život kada on spomene dijete. U majstorski napisanim dijalozima tada se razotkriva sva histeričnost naše sadašnjosti, otkrivaju problemi koje radimo ni iz čega , iz mirnog života bujaju strahovi. Jesmo li postali toliko sebični da svoj uređeni život ne želimo “ unerediti” djetetom? - pitanje je koje nimalo skriveno nameće autor.

Nagrade:

9. FESTIVAL REGIONALNIH KAZALIŠTA ”PROLOG” 2016.

-predstavi PLUĆA dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu festivala po ocjeni publike (4,91)

20. TEATARFEST ”PETAR KOČIĆ”, BANJA LUKA, 2017.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.