Hrvatski radio

Radio Zadar

U HNK-u Zadar, u ožujku

04.03.2013.

09:44

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ožujku nas u HNK Zadar očekuje devet izvedbi. Najavljeno je 5 predstava, a među njima i ona kojom će biti obilježen Svjetski dan kazališta 27. ožujka. Potom, jedna plesna predstava, koncert ozbiljne i festival duhove glazbe te sjećanje na Tomislava Ivčića 19.03.

Proljetni ožujak u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar prvu predstavu "donosi" u srijedu, 06.03. kad u 20 sati gostuje Zijah A. Sokolović sa svojim cabaretom Međuigre 0-24.

Za sljedeći tjedan, u utorak, 12. ožujka u 18h, na rasporedu je plesna predstava Zadarskog plesnog ansambla " Plesna haljina žutog maslačka I varijanta" skupine autora, Nikoline Dolfić, Martine Ružić, Lare Stanin, Sanje Petrovski i Dominiquea Vrkljana.

Isti tjedan u srijedu 13.03. u 20 sati u ovogodišnjoj dramskoj pretplati splitski HNK će izvesti djelo "Preobrazba" Franza Kafke u režiji Ivana Plazibata.

Potom u utorak, 19. ožujka u 20h Gradska glazba i njezini gosti priređuju koncert Sjećanja na Tomislava Ivčića.

U srijedu, 20. ožujka u 20,00 sati povodom Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade je premijera La La Land (Autsajder) Kazališne Udruge Igrajmo se Zadar. redateljice Žane Bumber.

U četvrtak, 21. ožujka u 20,00 sati  na perogramu dramske pretplate je gostovanje Teatra Exit sa predstavom "Ja, tata"Bjarnija Haukura Thorssona u režiji Borisa Kovačević 

Krajem mjeseca, u ponedjeljak, 25. ožujka u 20h, ljubitelji duhovne glazbe mogu poslušati prvi Festival duhovne glazbe „ Svjetlost dolazi“ Zadar 2013. koju priređuje Udruga Moderato.

U utorak 26.03. u 20 sati u Sveučilišnoj svečanoj dvorani je koncert studenata Muzičke akademije u Zagrebu koja se ostvaruje u suradnji s 27. Muzičkim bijenalom u Zagrebu. Za kraj mjeseca na Svjetski dan kazališta  u srijedu , 27. ožujka u 20,00 sati bit će izverdena predstava HNK Zadar Kokoš Nikolaja Koljade, redatelja Dražena Ferenčine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.