Hrvatski radio

Radio Zadar

U Kino zoni večeras "Glava velike ribe'' uz Arsena Oremovića i Nikšu Butijera koji će govoriti o filmu

08.02.2023.

08:32

Autor: Radio Zadar

Glava velike ribe

Glava velike ribe

Foto: - / -

U Kino Zonu stiže urbana socio-politička drama o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način – Glava velike ribe! Svoj dugometražni igrani prvijenac stiže nam predstaviti nekadašnji istaknuti filmski kritičar, sad renomirani TV i filmski redatelj, Arsen Oremović u pratnji glavnog glumca Nikše Butijera!


''Glava velike ribe'' je na rasporedu u srijedu 08. veljače s početkom od 19 h u Kazalištu lutaka Zadar,

Taksist Andrija prodaje bratovu kuću na selu i poziva ga da se useli k njemu i njegovoj ženi Vesni u stan u Zagrebu. U njihovu ionako ne baš skladnu bračnu svakodnevicu ulazi još i surova realnost postratne Hrvatske.


Nakon zapaženog uspjeha s dokumentarcima ''U braku sa švicarcem'', ''Treći'', ''Tak kak je'', ''Sudar s dvorcem'' i kratkometražnim igranim filmom ''Horvatovi'' te uspješnoj dokumentarnoj TV seriji ''Nesreća'', Oremović se otisnuo i u vode dugog igranog metra uz jednu pravu sporogoreću urbanu socio-političku dramu o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način.


Nakon međunarodne premijere na Cottbus Film Festivalu, osvojene Zlatne arene za glavnu žensku ulogu (Lana Barić) i Zlatnog Oriona za glavnu mušku ulogu (Nikša Butijer), ''Glava velike ribe'' stiže i u našu kinoteku gdje ćemo uoči svečane projekcije porazgovarati s redateljem i glavnim glumcem te vas uvući u film.


''Glava velike ribe'' je na rasporedu u srijedu 08. veljače s početkom od 19 h u Kazalištu lutaka Zadar.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.