Hrvatski radio

Radio Zadar

06:40 / 16.02.2022.

Autor: Radio Zadar

U Kino zonu stiže psihološki horor Janje

Film Janje

Film Janje

Foto: - / -

U Kino zoni danas psihološka horor drama ''Janje'' koja će vas odvesti u maglovita islandska brda koja odišu mistikom, napetom atmosferom i nemogućnošću komunikacije. ''Janje'' je na rasporedu u srijedu, 16. veljače u 19.30 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar! 

Progonjeni neizbrisivim tragom gubitka i tihe tuge, María i njezin suprug Ingvar traže utjehu u mukotrpnom poslu na svojoj farmi ovaca u zabačenim, oštrim, vjetrom zapljusnutim krajolicima planinskog Islanda .

Dok njihova veza visi o koncu, događa se nešto neobjašnjivo, sreća još jednom blagoslovi sumorno kućanstvo para. Sada, dok bolni kraj rađa novi početak, Ingvarov problematični brat Pétur stiže na seosku kuću, prijeteći Marijinom i Ingvarovom nježnom, novootkrivenom blaženstvu. No, darovi prirode zahtijevaju žrtvu. Koliko su daleko ushićeni María i Ingvar spremni ići u ime ljubavi?

Dugometražni redateljski debi proslavljenog majstora specijalnih efekata Valdimara Jóhannssona na poseban način ujedinjuje folklornu predaju, fantaziju, horor, dramu o odnosima, odnosno, gubitcima, ali i crni humor. U glavnoj ulozi dominira izuzetna Noomi Rapace, a valja naglasiti kako je od svojeg prikazivanja film skupio hvalospjeve kritike kao i brojna priznanja poput onih za najbolju šminku i frizuru na Europskim filmskim nagradama, nagradu za najoriginalniji film u sklopu programa "Un Certain Regard" Cannes Film Festivala, ali i da se našao u među 15 finalista za nominaciju za Oscara i kategoriji najboljeg stranog filma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici