Hrvatski radio

Radio Zadar

U Matici predstavljanje knjige Marije Vukić Perković: „Iz životne torbe jedne nastavnice"

05.05.2022.

06:39

Autor: Radio Zadar

Plakat knjige

Plakat knjige

Foto: MH Zadar / MH Zadar

Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Marije Vukić Perković: „Iz životne torbe jedne nastavnice". Održat će se u dvorani Ogranka Matice hrvatske u 18:30.

Plakat knjige

Plakat knjige

Foto: MH Zadar / MH Zadar

O knjizi će govoriti: s. Mirjam Gadža, prof., Elvira Katić te autorica knjige. U glazbenom dijelu programa sudjeluje Mario Padelin, a tekstove će čitati Martina Drobnak. Program će voditi Ivan Paštar, prof. i dipl. oec.


Marija Vukić Perković rođena je u Gospiću. „Otrgnuta od svog rodnoga grada i Like, zavoli Zadar i on je za se priveza zlatnim koncem". Radni je vijek provela kao učiteljica razredne nastave i hrvatskoga jezika u zadarskoj okolici (Ljubač, Ražanac, Crno) te u Zadru. Kod učenika je razvijala svijest o ljepoti hrvatskoga jezika, s motom: „tuđe cijeni, a svoje voli".


U svojoj petoj objavljenoj knjizi, poetsko-proznom djelu pod naslovom „Iz životne torbe jedne nastavnice", autorica je ukoričila vrijeme od 1949. do 2021. godine. Knjigu je objavio Ogranak Matice hrvatske u Zadru.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.