Hrvatski radio

Radio Zadar

Umjetnička promocija Benkovca

13.10.2016.

08:30

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U izložbenom prostoru Gradske knjižnice Benkovac, večeras u 19 sati, otvara se izložba Likovne udruge ART-FORUM-ZADAR, pod nazivom ART-PROMOCIJA-BENKOVAC-2016. Izložba ostaje otvorena do 10. studenoga 2016.

Likovna udruga ART-FORUM-ZADAR iznova se predstavlja u izložbenom prostoru Gradske knjižnice, promocijom likovnih djela javnosti grada Benkovca s uvjerenjem da umjetnost na osobit način obogaćuje životnu stvarnost.

Riječ je o kreacijama 35 umjetnika/ca iz različitih sredina što samoj ART PROMOCIJI-BENKOVAC-2016. pridaje epitet multikulturalnosti.

Evidentno je da se u umjetničkim ostvarenjima otvaraju različiti prostori i potreba za postupnom kreativnom evolucijom, težnja za pomicanjem granica spoznaje, svojevrsnim kultiviranjem znanja te na taj način ustrajno produbljivanje vlastitih viđenja.

U likovnim djelima primjetna su nastojanja izgradnje slikovne poetike koja se ostvaruje primjenom elemenata likovne sintakse; sve je obojano pokušajima da se ostvari smislenost kompozicijskih slagalica.

Trajno zatvorene u svojim prostornim okvirima umjetnine zrače osobitim sazvučjima tišine potajno očekujući da neki dobronamjerni ljubitelj/ica likovnosti s njihovim kompozicijskim elementima, na primjeren način ostvari toliko željeni dijalog i tako potvrdi njihov pravi smisao.

Istinska umjetnost je uvijek i iznova otvorena za nova istraživanja i svojevrsnu avanturu u potrazi za novim i originalnim izražajnim mogućnostima.

Umjetnička djela su neosporno zaustavljeni i neponovljivi trenutci, a umjetnik je vječiti putnik kroz vrijeme. piše u najavi izložbe profesor Boris Žužalikovni umjetnik i likovni pedagog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.