Hrvatski radio

Radio Zadar

Uspješan start Filmskog ureda

17.03.2015.

12:37

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Filmski ured Zadar osnovan prije 6 mjeseci izazvao je veliko zanimanje filmske javnosti, čulo se danas na kolegiju zadarskoga župana. U prvi hrvatski regionalni Filmski ured svakodnevno pristižu upiti tv-ekipa i producenata.

Kazala je to Vedrana Kevrić- ravnateljica Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije - INOVAcija pri kojoj djeluje Filmski ured Zadar: Iako sam od prvog dana u tom projektu iznenadilo me zanimanje filmske javnosti. Mi svakodnevno primamo upite i nastojimo što više projekata i produkcijskih ekipa dovesti u našu županiju, imamo već nekoliko konkretnih projekata od kojih su neki već u realizaciji, a neki će se realizirati. Ono što mi je posebno važno je taj pozitivan eho i podrška samih filmaša i industrije i ljudi koji su u tom sektoru. Čak je i najavljeno jedno studijsko putovanje od naših kolega iz Istre koji žele vidjeti primjer dobre prakse pa smo mi jako počašćeni jer mi često gledamo kako to Istra radi, pa sad neka smo i mi malo primjer drugima, kazala je Kevrić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.