Hrvatski radio

Radio Zadar

Uz probrane dramske naslove, u fokusu nove kazališne sezone HNK Zadar su komedije

12.10.2022.

11:05

Autor: Maja Milin

2022/2023 sezona

2022/2023 sezona

Foto: HNK Zadar / -

U novu sezonu HNK Zadar ulazi s punim kapacitetom dvorane te poziva Zadrane na uzbudljivu kazališnu sezonu prepunu komedija, probranih dramskih tekstova, gostovanja nacionalnih kazališnih kuća, novih produkcija i nekoliko repriznih naslova. 

Hit predstava splitskog HNK „U malu je uša đava” nastala prema motivima istoimenog romana splitske umjetnice Tisje Kljaković Braić u režiji Marija Kovača, otvara novu kazališnu sezonu HNK Zadar, 18. listopada.


- Dotiče se s nostalgijom 80-ih godina prošlog stoljeća i sigurna sam da će zadarska publika doći u velikom broju te da će se tražiti karta više, baš kao što je bio slučaj u Splitu, istaknula je Nena Ninčević Mandić iz odjela marketinga HNK Zadar. 

Nena Ninčević Mandić o otvorenju sezone

Pored uzbudljivog početka i ostatak sezone će biti prepun zanimljivih suvremenih naslova, napominje Ninčević Mandić. 


U goste nam stižu Teatar EXIT, zagrebačko Gradsko kazalište Komedija, dubrovačko Kazalište Marina Držića, Planet Art, HNK Šibenik, INK Pula i brojne druge kazališne kuće. 


U fokusu sezone su komedije, no imat ćemo prilike uživati i u probranim dramama kao i koncertima. Vraća se gospel u prosincu, u siječnju ćemo uživati u jazz koncertu, a bit će tu i večer posvećena Arsenu Dediću

Nena Ninčević Mandić i Maja Milin u studiju

Nena Ninčević Mandić i Maja Milin u studiju

Foto: M. Milin / Radio Zadar / -

Pored repriza "Hamleta u selu Mrduša donja" nastaloj u koprodukciji s KLZ te „Meso” koprodukciji s Dramom Plus, nova sezona donosi dvije nove premijere


Prva nas očekuje do kraja godine, a riječ je o predstavi "Umišljeni bolesnik" koju na kazališne daske postavlja Vinko Radovčić povodom 400. obljetnice rođenja velikog francuskog komediografa Jeana Baptistea Poquelina Moliera. 


Druga nas premijera očekuje u travnju 2023. a riječ je o predstavi "Obični heroji" nastaloj prema dramskom tekstu višestruko nagrađivanog slovenskog dramatičara Roka Vilčnika Rokgrea u režiji Matjaža Latina

Nena Ninčević Mandić o premijerama

Uz poziv svim generacijama da kroz novu sezonu kazalište bude mjesto susreta, Nena Ninčević Mandić s ponosom je naglasila kako HNK Zadar u novu kazališnu sezonu ulazi s punim kapacitetom dvorane.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici