Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras 2Cellos : tu je sve počelo !

14.08.2015.

10:01

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najpoznatiji svjetski čelistički duo 2CELLOS s velikim veseljem najavljuje večerašnji koncert na zadarskom Forumu. Poseban dio showa bit će vizualna dimenzija za koju su zaduženi La Luz Visuals. Ulazi za gledatelje otvaraju se u 20.30 sati.

Kako u svojim izjavama rado ističu Zadar je za njih poseban grad jer je tu sve počelo, njihovo prijateljstvo i prva zajednička svirka. Evo što je još za naš program otkrio Stjepan Hauser: 

            U Zadru smo se ja i Luka upoznali i počeli družiti i sve to, prije nekih 10-ak godina. Bili smo tinejdžeri i odmah se rodilo veliko prijateljstvo ali i to neko rivalstvo, zdravi natjecateljski duh. Zato smo mi poticali jedan druog, natjecali se međusobno i tako smo se upravo i razvijali. Uspomene počinju upravo u Zadru tako da će to biti jedan sasvim poseban događaj za nas i zato jedva čekamo nastupiti - najavljuje Stjepan.  

 Uz istaknute izvođače, treba posebno naglasiti i vizualnu dimenziju programa za koju će biti zadužen neizostavni La Luz Visuals kolektiv iz Mađarske, koji će sa svojim svjetlosnim performansima i mappingom biti sastavni dio svakog ovogodišnjeg Terraneo Summer Break programa.

 

Zadarski koncert na Forumu u petak 14. kolovoza, u 21 sat biti će poseban i po spektakularnoj produkciji koja uključuje natkrivenu pozornicu od čak od 120 m2, vrhunsku rasvjetu te dva velika LED ekrana. Stjepan Hauser i Luka Šulić u Zadru će izvesti i neke od nikad sviranih skladbi u Hrvatskoj s novog albuma Celloverse.

 

Zbog iznimnog interesa za koncert osigurana su dva ulaza za gledatelje koji se otvaraju u 20.30 sati. Prvi s istočne strane (kod Arheološkog muzeja) za sektore A,B i VIP te nagradne ulaznice, dok je drugi ulaz na južnoj strani za sektore D i C.

 

 

2 CELLOS

Iz relativno kratke, ali nesumnjivo senzacionalne karijere hrvatskih violončelista, Luke Šulića i Stjepana Hausera, teško je izdvojiti najuspješnije obrade pjesama jer gotovo sve što izvedu na svojim glazbalima ostvari svjetsku slavu. Ipak, podsjetimo se njihovih, uvjetno rečeno, skromnih početaka.

Obrada pjesme "Smooth Criminal" Michaela Jacksona osvanula je na Youtube-u u siječnju 2011. godine, te u prva dva tjedna ostvarila tri milijuna prikaza. Posljednja obrada ovog instrumentalnog dua izazvala je još veće oduševljenje publike. Službeni video, koji su objavili u veljači ove godine, u samo tri dana ostvario je više od 500.000 prikaza, a riječ je o obradi pjesme Thunderstruck legendarne grupe AC/DC. Do danas je ta brojka narasla na nevjerojatnih 18.516.682 prikaza!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.