Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras "Guja u njedrima" Gradskog kazališta Požega

13.07.2022.

07:01

Autor: Radio Zadar

Predstava Guja u njedrima

Predstava Guja u njedrima

Foto: - / -

Na 28. Zadarskom kazališnom ljetu gostuje Gradsko kazalište Požega s predstavom Guja u njedrima priznatog danskog autora Alana Ayckbourna u režiji Rajka Minkovića. Igraju: Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić i Hana Hegedušić. Početak predstave je u 21:30 sati u Lapidariju Narodnog muzeja Zadar.

Scena iz predstave Guja u njedrima

Scena iz predstave Guja u njedrima

Foto: - / -

Guja u njedrima ("Snake In The Grass" 2002.), kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču koja kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera govori o obiteljskim odnosima između tri žene sa zahtjevnim i različitim karakterima.


Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli. Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. 


Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici