Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras jedinstveni koncert : Komorni prvi put u akustici sv. Nikole

04.06.2018.

11:15

Autor: HRT radio zadar

foto: kuzd

foto: kuzd

Foto: - / -

Zadarski Komorni orkestar nastupit će prvi put u akustički i vizualno zanimljivom prostoru crkve sv. Nikole u Zadru. Koncert u sklopu Koncertne sezone Zadar počinje večeras u 20 sati, a voditeljica Koncertnog ureda Dina Bušić ističe nastup kornista Lipovšeka.

U veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole održat će se koncert Zadarskog komornog orkestara sa solistom Boštjanom Lipovšekom pod vodstvom dirigenta Aleksandra Kalajdžića, navela je za naš program Bušić :  Taj vrsni kornist bio je gost gotovo u svim većim produkcijama Orkestra posljednjih nekoliko godina, osobito u izvedbama Beethovenovih simfonija u Katedrali.

Ovaj put pod čvrstom dirigentskom rukom Aleksandra Kalajdžića, hrvatskoga umjetnika sa stalnom adresom u Njemačkoj, Lipovšek će zablistati u solističkoj ulozi u izvedbi dvaju djela: Koncerta za rog i gudače Georga Philippa Telemanna i Rêverie za isti sastav Aleksandra Glazunova.

Ovaj koncert ujedno je i prvi nastup Zadarskog komornog orkestra u crkvi sv. Nikole, akustički skladnom prostoru sasvim jedinstvene kulise u kojem će zadarski gudači izvesti i Concerto grosso op. 6 br. 4 u D-duru Arcangela Corellija i Simfoniju br. 10 u h-molu Felixa Mendelssohna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.