Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras premijera predstave HNK Zadar HANIBAL PODZEMNI

05.11.2020.

07:13

Autor: RZD

Ilustracija: HNK Zadar

Ilustracija: HNK Zadar

Foto: - / -

Dramu Hriste Bojčeva režirao je Matjaž Latin, a ovo je treća suradnja zadarskog ansambla s tim slovenskim redateljem. U predstavi od 20 sati igraju Alen Liverić , Ivan Jončić, Ivan Ožegović, Žana Bumber i Petra Tunjić.

Predstava je postavljena prema prijevodu Blagoje Nikolića / H. Bojčev,“The Underground Man”

adaptacija prijevoda /Andrija Seifried

scenografija / Ljerka Hribar

kostimografija /  Marija Šarić Ban

glazba/ Ivan Ivić

oblikovanje svjetla / Frane Papić

autorski zvučni efekti / Alen Liverić

inspicijent/ Mimi Zadarski

fotograf predstave / Željko Karavida K&K

uloge:

HANIBAL / Alen Liverić

VLADO / Ivan Jončić

PERO / Ivan Ožegović

KLEOPATRA / Žana Bumber

SONJA / Petra Tunjić

 NADZEMNI  ( glas ) / Mimi Zadarski

Slovenski redatelj Matjaž Latin do sada je režirao više od 80 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su uz kazalište, film i televizija, a uz režiju i gluma. Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava OSTAVLJAM TE (2016.) nakon koje slijedi režija predstave TARZAN u kazališnoj sezoni 2018./2019. HANIBAL PODZEMNI je njegova treća režija za HNK Zadar.

HANIBAL PODZEMNI  govori o skupini umjetnika u vremenu siromaštva koji prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično idući mračnom stranom života.

Predstava problematizira pitanje o pravim vrijednostima suprotstavljajući ih gomili novca koje pohlepni likovi nastoje pridobiti, nasuprot ljubavi kao istinskoj vrijednosti koja se ne može kupiti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.