Hrvatski radio

Radio Zadar

Veljko Barbieri u Gradskoj knjižnici

15.04.2013.

11:21

Autor: Suzana Jakšić Mandić/RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Susret s književnikom Veljkom Barbijeriem u 19 sati otvoriti će petu manifestaciju poticanja čitanja zadarske Gradske knjižnice "Zadar čita".

Obilježje manifestacije je činjenica da ona svake godine ima sve više sadržaja i suradnika, napominje voditeljica projekta Nada Radman...

"Želimo naglasiti da je vrijednost manifestacije poruka koju ona šalje,ali i ta međuinstitucionalna i međusektorska suradnja. Ovdje imamo suradnju s Općom bolnicom, Domom umirovljenika, udrugom Žene u Domovinskom ratu i slično. Doista brojne instiutucije i udruge društva ujedinile su se u zajedničkoj poruci - Čitajmo ! "

Veljko Barbieri poznati je prozaik (brojni romani, zbirke pripovijedaka, zbirke eseja), autor kazališnih, radijskih i televizijskih djela, od kojih su neka (posebice roman Epitaf carskoga gurmana) prevedena na nekoliko svjetskih jezika, a zastupljen je u domaćim i stranim antologijama proze. Tridesetak godina suradnik je raznih hrvatskih i talijanskih časopisa, a posljednjih godina i slovenskih. Uz seriju o hrani na TV-u i pišući kolumnu u tjedniku Nacional inspirirao se za Kuharske kanconijere u tri knjige, uspješnice hrvatske gastroliterature (nagrađene u Švedskoj), a na Sajmu knjiga u Barceloni njegova zbirka pripovijedaka 134 male priče o hraniproglašene je pobjednikom u konkurenciji književnosti o hrani iz Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.