Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Bach u lunjskim maslinicima

14.06.2017.

12:29

Autor: Andrea Buča

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

EDIN KARAMAZOV, virtuoz na lutnji i gitari, nastupio je u Vrtovima lunjskih maslina - jednom od najstarijih maslinika na Sredozemlju. Njegovim nastupom otvorena je koncertna sezona i udahnut kulturni sadržaj u tisućljetne lunjske masline.

Nisam znao što je to Lun, mislio sam Luna, na katalonski, mjesec. - kaže Edin Karamazov.

 

Nije mjesec, najzapadnije je mjesto na otoku Pagu. Koncertom jednog od najkarizmatičnijih svirača lutnje i klasične gitare, otvorena je koncertna sezona u lunjskim maslinicima.

Koncerti koji će biti posebni kao što je posebna ova lokacija tisućljetnih maslina, biti će to koncerti ozbiljne glazbe. - objašnjava Želimir Badurina, upravitelj Maslinarske udruge Lun.

Imamo ove predivne masline, imamo more pa ćemo vidjeti kako će se dobri stari Bach utkati sa svima nama. - kaže Edin Karamazov.

U dva sata Karamazove čarolije publiku su oplemenile i Bachove suite, ali i Mozzartova "Čarobna frula" te novije skladbe za klasičnu gitaru. Tisućeljetni maslinik, nebo, more, sunca zalaz, i naravno emotivne izvedbe virtuoznoga glazbenika. S ovakvim adutima, koncertnoj sezoni u lunjskim maslinicima uspjeh je zajamčen.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.