Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Tko je ubio plavušu?

07.04.2017.

19:10

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskom kazalištu praizvedena je predstava "Ubojstvo u klubu Quasimodo''. Nastala je u kooprodukciji HNK u Zadru i kazališta Playdrama. Sve je počelo jedne noći s legendarnom pjesmom .

Hej Joe kamo si krenuo s tim pištoljem u svojoj ruci? Poznati stihovi otvorili su prvi dijalog priče, no ideja o dva čovjeka koji nisu sigurni jesu li živi ili nisu, što je s plavušom iza šanka, je li sve što im se događa samo san razvijala se pune dvije godine. Motiv pištolja, žene, muškarca Elvis Bošnjak pretvorio je u putovanje od nejasnoga do jasnog i natrag.

 

Elvis Bošnjak, autor teksta i glumac u predstavi: Mislim da je to priča o ljudima koji traže što je njihova životna žudnja. Otkrivaju igrajući taj triler, razotkrivajući svoje stanje u kojem se nalaze, otkrivaju svoje skrivene žudnje.

 

 

Šest Elvisovih tekstova praizvela je dosad redateljica Nenni Delmestre. Ovaj, kaže, ima poseban kod.

Stilski nešto što je vrlo blizu tatra apsurda, komedije, trilera pa čak i drame. Tako da smo pronašli jedan iščašeni svijet potpuno drukčiji od realnog svijeta, a opet je ukorijenjen u svom univerzumu, u svojoj realnosti. - objašnjava Nenni Delmestre, redateljica predstave.

Elvis Bošnjak kao Joe 1, Alen Liverić kao Joe 2, Justina Vojaković Fingler u ulozi Žene publici koja je s njima u klubu Quasimodo ne nude odgovore. Samo ih odvode u drugu dimenziju i daju naslutiti što je bilo ili možda ipak nije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.