Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Trio Amadeus u Kneževoj palači

08.05.2017.

18:33

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vrsni glazbenici i pedagozi trija Amadeus, jednog od najcjenjenijih komornih glazbenih ansambala u nas,počastili su Zadrane sjajnim koncertom .

Kako bi obogatili hrvatsku glazbenu scenu djelima pisanima za klavirski trio, 2008. godine osnovali su Amadeus trio. Riječ je o 3 vrsna glazbenika i pedagoga koje, iako iz 3 vrlo različite zemlje, Rusije, Armenije i Hrvatske, povezuje mjesto rada. Muzička akademija u Zagrebu.

 

Tri vrlo različita karaktera svaki vuče u svoju stranu, na svoje tu onda ima puno dinamike dramatizacije, ali sve u svemu rezultat je jedna živa svirka. - objašnjava Krešimir Lazar.

A kako odabrati repertoar koji će se svidjeti publici?

Dogovorimo se na kavi, program za sezonu, odaberemo kompozicije koje se sviđaju svima, uglavnom smo prošli veliki dio djela koja su pisana za trio. - kaže Ruben Dalibaltayan. 

Za zadarski koncert u Kneževoj palači Amadeus trio odabrao je djela Dmitrija Šostakoviča, Johannesa Brahmsa i Davora Bobića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.