Hrvatski radio

Radio Zadar

Za Dan grada Zadra: koncert, izložbe , promocija knjige...

22.11.2021.

07:43

Autor: SJM

Za Dan grada Zadra: koncert, izložbe , promocija knjige...

Za Dan grada Zadra: koncert, izložbe , promocija knjige...

Foto: - / -

Ususret proslavi Dana grada Zadra i blagdana Sv.Krševana - danas više kulturnih zbivanja. Narodni muzej Zadar u podne poziva na otvorenje izložbe umjetničkih tapiserija Drevni grad Zadar iz ostavštine Ivana i Ane Tomljanović, u Gradskoj straži.

U Znanstvenoj knjižnici Zadar od danas Izložba jednogodišnje izdavačke produkcije na području Zadarske županije. Izložbu možete razgledati u Izložbenoj dvorani od 22. studenoga 2021. do 30. studenoga 2021. (od ponedjeljka do petka od 10,00 do 12,00 sati, te u utorak i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati). Možete joj pristupiti i
virtualno na web stranici Knjižnice http://virtualna.zkzd.hr/.

Ogranak Matice hrvatske u Zadru u maloj dvorani HNK Zadar javnosti predstavlja knjigu Marija Padelina: "Jednostavna filozofija života", s početkom u 18 sati.

A koncertomna kojem će, pod ravnanjem Vetona Marevcija izvesti simfonije Sorkočevića i Haydna, Zadarski komorni orkestar otvara svoj ciklus . Kao solist u Mozartovu Klavirskom koncertu br. 9, KV 271, Jeunehomme, nastupit će Lovre Marušić koji je ove godine nastupio na otvorenju Glazbenih večeri u Sv. Donatu a potom osvojio drugu nagradu i srebrnu medalju na prestižnom natjecanju Cleveland International Piano Competition. Koncert počinje u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.