Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar classic open air: svira I. A. Šangulin

24.07.2013.

07:52

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi gitarist Ivan Antonio Šangulin po drugi put sudjeluje na festivalu "Zadar classic open air". Večeras, svira na Trgu sv. Stošije. Bit će to četvrti od ukupno planiranih 13 koncerata u programu festivala kojim se mladi zadarski glazbenici uključuju u veliku akciju Lions kluba Zadar «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači».

 Akcija je počela prošle godine u vrijeme Božića, a cilj joj je potaknuti što brži početak obnove koncertne dvorane u Kneževoj palači. Od listopada 1991. godine kad je ta palača uništena agresorskim granatama, u Zadru, poznato je, nema primjerene koncertne dvorane. Upozoravajući kako bi Zadrani, posebice mladi glazbenici, trebali što prije doći do svoje koncertne dvorane u Kneževoj palači, zadarski su Lionsi pokrenuli akciju za njenu obnovu te unutar nje ustanovili ljetni festival Zadar classic open air.

 Uz potporu Grada Zadra i Turističke zajednice grada festival se odvija tijekom srpnja i kolovoza uz sudjelovanje profesora Glazbene škole Blagoje Bersa i njenih nekadašnjih učenika. U toj je školi, kod profesora Josipa Marcelića, gitaru učio i Ivan Antonio Šangulin, sada student Muzičke akademije Zagreb – područni odsjek u Rijeci. Svoj večerašnji koncert 20-godišnji će Šangulin održati na trgu sv. Stošije s početkom u 21 sat. Svi ostali koncerti Zadar classic open air-a, priređuju se, inače, na novouređenom Trgu Petra Zoranića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.