Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska Šuma Striborova

17.06.2013.

09:55

Autor: Lovrenka Miljak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dramsko-lutkarska radionica "Donatolina" zadarskog Kazališta lutaka premijerno izvodi predstavu "ŠUMA STRIBOROVA" u srijedu 19. lipnja u 19:00 sati

Dramsko-lutkarska radionica "Donatolina" zadarskog Kazališta lutaka premijerno izvodi predstavu "ŠUMA STRIBOROVA" 19. lipnja, 2013. u 19:00 sati! U predstavi glume polaznici dječje dramsko-lutkarske radionice "Donatolina" rečeno je na konferenciji za novinare. Režiju potpisuju voditeljice radionice Gabrijela Meštrović Maštruko i Vjera Vidov.

"Kada sam razmišljala o tome koju predstavu izabrati pala mi je na pamet Šuma Striborova Ivane Brlić Mažuranić jer je ovo njezina godina. Priča je toliko maštovita i ima toliko divnih raznolikih likova koje je naša dramaturginja Vanda Babić izvrsno razradila pa smo napravili lijepu i moćnu predstavu jer se s djecom sustavno radilo i ona u zadarskom kazalištu imaju uvjete kakve malo tko ima." napominje Gabrijela Meštrović Maštruko.

Predstava je rezultat polugodišnjeg rada Dramsko-lutkarske radionice Donatelina. Izvesti će je 21 osnovnoškolac, a svo oni gostovati će i na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, rečeno je na konferenciji za novinare. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.