Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski komorni orkestar i Veton Marevci s Petrom i vukom S. Prokofjeva

28.01.2019.

10:48

Autor: rzd

Zadarski komorni  orkestar i Veton Marevci s Petrom i vukom S. Prokofjeva

Zadarski komorni orkestar i Veton Marevci s Petrom i vukom S. Prokofjeva

Foto: - / -

Koncertni ured Zadar objavio je za koncert Zadarskog komornog orkestra kojim će ravnati Veton Marevci ostalo ulaznica za izvedbu u 14 sati, te svega nekoliko mjesta za podnevni koncert. Na programu je orkestralna je suita Petar i vuk Sergeja Prokofjeva.

Mladi u Kneževoj

Petar i vuk

Utorak, 29.1.2019., 10h, 12h i 14h

HNK Zadar

ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR

Veton Marevci, dirigent

S. Prokofjev: Petar i vuk 

Gotovo razgrabljene ulaznice za predstavu Petar i vuk!

S osobitim zadovoljstvom javljamo da su zadarski mališani gotovo razgrabili ulaznice za predstavu Petar i vuk! Rezultat je to i ovogodišnje dobre suradnje sa zadarskim školama i dječjim vrtićima. Sutrašnji termin u 10 sati je popunjen; još je svega nekoliko mjesta ostalo za 12 sati, a građanstvo se poziva da osigura ulaznicu za termin u 14 sati.

Petar i vuk glazbena je pustolovina namijenjena gledateljima od 5 do 105 godina! Riječ je o vrijednom projektu edukativnog karaktera, gdje se, na zabavan i privlačan način, djeci i odraslima približava glazbena i jezična kultura te ih se upoznaje ih s orkestralnim instrumentima i bojama, a sve u ugodnom formatu od 35 minuta. Predstavu izvodi Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem dirigenta Vetona Marevcija, te naratorica Sanja Grgina. Dodatnu atraktivnost izvedbi daje projekcija ilustracija koje je izradila zadarska umjetnica Patricija Dunatov.

Ta orkestralna suita Sergeja Prokofjeva skladana 1936. postala je simbolom glazbenog kazališta za mlade i doživjela nebrojene izvedbe, a među poznatijim naratorima ističu se David Bowie, Sean Connery, Sting, Patrick Stewart, Sophia Loren, Mihail Gorbačov i Bill Clinton.

Ulaznice se, po cijeni od 20 kuna, mogu kupiti na blagajni HNK od 11 do 13 i od 18 do 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.