Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski komorni pod ravnanjem Ede Mičića

15.07.2013.

22:09

Autor: Toni Pajkin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U utorak, 16. srpnja s početkom u 21 sat Zadarski komorni orkestar u ponovnoj suradnji s uvaženim zadarskim dirigentom Edom Mičićem u meditativnom prostoru samostanskog klaustra Sv. Frane s pastoralnom idilom Haydnove, Wagnerove, Honeggerove i Cigaline glazbe.

Želeći postići ljetno pastoralni ugođaj koncerta, maestro Mičič je Zadarskom komornom orkestru, za ovu prigodu proširenom puhačima, priredio suvremenu simfonijsku pjesmu Pastorale d'ete Arthura Honeggerakoja savršeno odgovara željenoj ideji. Publika Glazbenih večeri imat će priliku ponovno slušati velikog Wagnera, no ovaj put umjesto revolucionarnih i snažnih poklika orkestra, Zadarski će simfoničari prikazati toplu stranu glazbenog velikana njegovom Siegfried idilom s ''Fidijevom ptičjom pjesmom i narančastim zalaskom sunca predstavljenom kao simfonijski pozdrav Cosimi od njezinog Richarda''. Na repertoaru se našla i ljupka Pastorella zadarskog skladatelja Giovannija Cigale koju je iz prašnjavih zadarskih arhiva izvukao i obradio E. Mičić. Posljednje mjesto trećeg koncerta u sklopu 53. Glazbenih Večeri  pripalo je Haydnovoj 91. simfoniji u Es-duru prepunoj topline, pozitivnoga duha, ali i momenata u kojima umjereni Haydn vrlo neočekivano, ne štedi na ekspresivnosti.

Pozivamo Vas da ne propustite koncert najboljih zadarskih umjetnika pod dirigentskom palicom međunarodno poznatog dirigenta Ede Mičića u pastoralnoj idili probrane klasične glazbe!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.