Hrvatski radio

Radio Zadar

16:04 / 12.11.2018.

Autor: HRT radio zadar

Zadarski lutkari nominirani za nagrade u više kategorija

Zadarski lutkari nominirani za nagrade u više kategorija

Zadarski lutkari nominirani za nagrade u više kategorija

Foto: - / -

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za 26. Nagradu hrvatskoga glumišta. Kazalište lutaka Zadar nominirano je u više kategorija: za najbolju lutkarsku predstavu, za najbolje žensko glumačko ostvarenje te najbolju adaptaciju teksta.

Za najbolju lutkarsku predstavu Nominirane su predstave "Kaštanka" Antona Pavloviča Čehova u režiji Vjere Vidov i koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar; te "Nikomu pravo" Ane Prolić prema motivima narodne pripovijetke „Svijetu se ne može ugoditi" u režiji Ane Prolić i produkciji Kazališta lutaka Zadar. Konkurencija Zadranima u ovoj kategoriji je predstava "U potrazi za slovom „R"" Petre Cicvarić, u produkciji Gradskog kazališta „Zorin dom" Karlovac.

Glumica Sara Lustig niominirana je i za najbolju žensku ulogu, za ulogu u predstavi "Kaštanka" , dok je Ana Prolić u kategoriji "Najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolja dramatizacija, adaptacija, dramaturška obrada teksta ili dramaturgija predstave" nominirana za tekst "Nikomu pravo", nastao prema motivima narodne pripovijetke „Svijetu se ne može ugoditi izveden u produkciji Kazališta lutaka Zadar.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.