Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski osnovnoškolci izvode "Šumu Striborovu"

19.06.2013.

08:45

Autor: lmiljak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras će se u Kazalištu lutaka Zadar izvesti premijera predstave "Šuma Striborova" koja je rezultat polugodišnjeg rada Dramsko-lutkarske radionice "Donatelina". Riječ je o predstavi koju će izvesti 21 osnovnoškolac i koja će gostovati na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.

Jedna od voditeljica radionice, glumica Gabrijela Meštrović Maštruko ističe kako su djeca radila u sjajnim uvjetima kakve malo tko ima, te se nada da će se kad odrastu, ova ista djeca naći na kazališnim daskama.

" Kada sam razmišljala koju predstavu izabrati da bi svi dobili svoje uloge, pala mi je na pamet "Šuma Striborova" iz razloga što je ovo godina Ivane Brlić Mažuranić i osobno je jako cijenim kao spisateljicu. Mislim da je baš ta Šuma Striborova toliko bogata, toliko maštovita i toliko ima divnih raznolikih likova koje je naša dramaturginja prof. Vanda Babić jako lijepo razradila. Mislim da smo napravili jednu lijepu, zahtjevnu i moćnu predstavu, zaključila je glumica.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.