Hrvatski radio

Radio Zadar

Zaplesat će makedonski, slovenski i zadarski plesači

18.05.2017.

14:19

Autor: Iva Rogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Festival svake godine sve više raste i napreduje. Ovo je šesto izdanje, program je bogat, biti će 22 koreografije " kaže Nena Jurišić najavljujući 6. Međunarodni plesni festival koji će se u Zadru održati ovoga vikenda.

Zadarski Međunarodni plesni festival koji se 6-tu godinu za redom organizira u spomen na zadarsku plesnu pedagoginju i koreografkinju Nives Šimatović Predovan, održat će se 20. i 21. svibnja u Kazalištu lutaka.
Festival organizira Udruga Gesta, a što nas ove godine očekuje u dvodnevnom festivalu, rekla nam je organizatorica Nena Jurišić:

             Festival svake godine sve više raste i napreduje. Ovo je šesto izdanje, program je bogat, biti će 22 koreografije. Od toga, s obzirom da je festival međunarodni, imamo dvije umjetničke škole iz Slovenije i naše Makedonce koji svake godine potegnu dalek put da bi sudjelovali u našem, već tradicionalnom festivalu. Ostali plesni ansambli i klubovi su većinom iz Zadra.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

Nadin 2022

Kušanje vina