Hrvatski radio

Radio Zadar

Završava Zadar classic open air

23.08.2013.

12:56

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večerašnjim nastupom poznate mlade zadarske sopranistice Nele Šarić večeras završava Zadar classic open air. Ovom manifestacijom zadarski Lions klub želi pomoći obnovi koncertne dvorane u Kneževoj palači.

Na Trgu Petra Zoranića Nela Šarić će nastupiti u klavirskoj pratnji profesorice Blanke Aždajić Medić. Inače, njih dvije su 3. srpnja i otvorile festival koji je potom donio još 12 koncerata. Manifestacija dio je velike akcije zadarskog Lions kluba pod nazivom «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači». sav prihod prikupljen prilozima posjetitelja, namijenjen je fondu za obnovu koncertne dvorane - ističe Davorka Mezić.

"Do sada je bilo više događanja, a ovo je jedan dio za kojega smo potporu dobili i od Grada Zadra i Turističke zajednice koji očigledno prepoznaju odnosno znaju koliko je potrebna ta dvorana koje više nema i za koju se svi nadamo da će u doglednoj budućnosti ponovno postati središte kulturnih zbivanja u našem gradu." - istaknula je Mezić.

Uz Nelu Šarić i Blanku Aždajić Medić, potporu akciji svojim nastupima dali su i Ivan Antonio Šangulin, Ivan Andrijević, Melita Ivković, Ivan Vihar te Dina Bušić, Melita Ivković, Josip Marcelić i Dario Botić. Večerašnje zatvaranje Zadar classic open aira počinje u 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.