Hrvatski radio

Radio Zadar

Zoranićevci u Ninu

21.09.2013.

09:21

Autor: HPGD «Zoranić»

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mješoviti zbor HPGD-a «Zoranić» iz Zadra održao je u petak navečer cjelovečernji koncert u Ninu.

U crkvi sv. Ambroza zadarski su pjevači predvođeni dirigentom Juricom Šošom izveli a cappella program sastavljen od skladbi domaćih i inozemnih autora. Na repertoaru su bile sakralne skladbe hrvatskih i stranih autora, nekoliko poznatih negro spirituals izvedbi te niz skladbi karakterističnih za dalmatinsko podneblje. Publika, koja je do kraja ispunila crkvu sv. Ambroza, s neskrivenim je zadovoljstvom pratila koncert zadarskog zbora i svaku  njegovu izvedbu nagradila dugotrajnim pljeskom. Koncert Zoranića organizirala je Turistička zajednica grada Nina.   

Došli ste u Zoranićev, dakle, i svoj grad i tako se u njemu trebate i osjećati – kazala je nakon koncerta članovima «Zoranića» direktorica Turističke zajednice Nina, Marija Dejanović.

Sa sličnim programom Zoranić će se uskoro predstaviti u francuskoj metropoli na koncertu zakazanom u Hrvatskoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, u okviru Hrvatske katoličke misije u Parizu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.