Hrvatski radio

Radio Zadar

Autocesta prohodna tek u utorak?

01.12.2013.

07:50

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je policijski očevid jučerašnje stravične prometne nesreće pokraj tunela Krpani na A1 završio oko 21 sat, autocesta na dionici između čvorova Maslenica i Sveti Rok sinoć nije otvorena za promet.

U međuvremenu se odlomio komad kamene gromade koja ja pala na autocestu u smjeru Splita nakon izlaska iz tunela Bristovac. Sreća u nesreći je da je autocesta u tom trenutku bila zatvorena, a od jutros je na istoj dionici osim odrona zatvorena i zbog jake bure. O vremenskim prilikama ovisi i kada će odron biti saniran, rekao nam je voditelj HAC-ova Tehničkoga centra Maslenica Andy Colić

Prema dostupnim informacijama iz vremenske prognoze pretpostavljamo da bi danas i sutra trebalo biti zatvoreno za sve skupine vozila zbog vjetra, dok bi u utorak ujutro počeli uklanjati odron. To ćemo uraditi vlastitim snagama, kao i do sada,

rekao je Colić. 

Osim A1 na dionici između čvorova Maslenica i Sveti Rok, za sav promet su zatvorene i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. 

Samo za osobna vozila otvorene su-autoceste A1 između čvorova Maslenica i Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, te Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Karlobaga kao i Paški most. Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Bakra i Novog Vinodolskog još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.