Hrvatski radio

Radio Zadar

Do kraja godine stabilno i suho

29.12.2016.

07:49

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas će se vrijeme ponovno stabilizirati, ali će biti hladnije nego prošlih dana, sutra još uz buru i tramontanu, često jaku, ponegdje na udare i olujnu. Za vikend ponovno toplije, osobito u gorju i na Jadranu, a u nizinama će temperatura ovisiti o dugotrajnosti magle i niskih oblaka.

Na sjevernom Jadranu danas uglavnom sunčano uz umjerenu, ponegdje jaku pa i olujnu buru, posebice podno Velebita. Pritom će temperatura zraka biti malo niža nego jučer - najviša dnevna predviđa se između 6 i 10 stupnjeva. Sunčano će prevladavati i na srednjem Jadranu, također uz buru. Ona će mjestimice biti jaka s olujnim udarima, a na otvorenome moru bit će sjevernog vjetra. More zbog toga umjereno valovito i valovito, na otvorenome i jače valovito. 

Slično i na jugu Jadrana. Dan će obilježiti obilje sunca, ali i bura te niža temperatura nego danas - najviše dnevne vrijednosti predviđaju se od 6 do 10 stupnjeva. Do kraja tjedna i dalje uglavnom stabilno i suho uz prilično hladna jutra - temperatura će biti niža od -5 stupnjeva. Bit će uz to većinom sunčano, no porast će vjerojatnost za maglu, moguće i dugotrajnu, te će o njoj ovisiti koliko će gdje porasti dnevna temperatura. 

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, sutra još ponegdje uz jaku buru s olujnim udarima. U dane vikenda vjetar će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, potom zapadnjak i jugozapadnjak, pri čemu će temperatura zraka porasti. Prije porasta temperature, porast će i tlak zraka. A sa zatopljenjem će se sniziti, posebice prvih dana u novoj godini, što će navijestiti moguću promjenu vremena oko utorka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.