Hrvatski radio

Radio Zadar

Dragon teatar poziva na tri premijere

19.06.2022.

12:17

Autor: Maja Milin

Teatar Dragon

Teatar Dragon

Foto: Promo / -

Dragon teatar u suradnji s Koncertnim uredom Zadar poziva mališane i njihove roditelje na premijeru čak tri naslova: "James i divovska breskva" prema romanu Roalda Dahla, "Coraline" prema istoimenom romanu Neila Gaimana i "Som na cilemu svitu" prema tekstu Olje Savičević Ivančević. Sve tri predstave imat će svoju premijeru u ponedjeljak, 20. lipnja u polivalentnoj dvorani II Palače. 

Prvi će nastupiti mali Saljani, koji su voditeljici Dragon teatra - Maji Šimić - sami predložili tekst Roalda Dahla. Riječ je o romanu za djecu koji dosad nije postavljan na kazališne daske, a premijerno ćemo ga vidjeti 20. lipnja u 17 sati. 


Slijedi premijera još jednog djela za mlade - "Coraline" Neila Gaimana koji je prema riječima dramaturginje i redateljice Šimić bio izazovan komad za postavljanje. Sadrži elemente mistike i horora pa je namijenjen nešto starijoj djeci (10+). Predstavu "Coraline" izvest će mladi polaznici Dragon teatra iz Sali u 18 sati. 


Posljednja premijera očekuje nas u 19,30 sati, kad će na scenu polivalentne dvorane u II Palače izaći polaznici Dragon teatra iz Zadra, a publici će se predstaviti predstavom "Som na cilemu svitu" koja problematizira život na otoku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.