Hrvatski radio

Radio Zadar

Grintalica: Je li istina? Čuo sam da su Turcima prodali rivu!?

25.09.2015.

11:32

Autor: tp/sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prvoj jesenskoj Grintalici, naši slušatelji su se uglavnom žalili i kritizirali, ali bio je i pohvala. Najzanimljiviji upit stigao je od jednog zabrinutog starijeg slušatelja Radio Zadra koji je zamolio urednicu Suzanu Dražić da provjeri je li istinita vijest " da su Turcima prodali rivu"?

Evo i ostalih današnjih pitanja, od kojih izdvajamo onaj o tome zašto u Zadru nije vikendom organizirano dežurstvo stomatologa, potom kad će početi s radom poliklinika, a među ovim zdravstvenim temama je i jedna žalba slušateljice na zdravstveni sustav.

Rekla je da ne razumije zašto se teško bolesni pacijenti iz bolnice šalju kućama gdje o njihovim posljednjim danima mora brinuti obitelj i gledati ih kako umiru. Ispričala je slučaj svoje pokojne prijateljice koja je imala tumor.

Jedan se slušatelj žalio na ponašanje srednjoškolaca na kolodvoru, koje je nazvao huliganstvom i zatražio da intervenira policija. Uobičajenih pitanja, koja su često bile teme Grintalice, su i dva upita o nesnosnom smradu na pročišćivača na Smiljevcu, te hoće li Zadar napokon dobiti pristojan azil za životinje, jer je onaj na Žmirićima gradsko ruglo. 

       Grintalicu možete poslušati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.