Hrvatski radio

Radio Zadar

“Huddersfield" Zagrebačkog kazališta u HNK Zadar u četvrtak, 20. siječnja u 20 sati

14.01.2022.

11:12

Autor: tp

ZKM Huddersfield

ZKM Huddersfield

Foto: - / -

Višestruko nagrađivana predstava “Huddersfield" Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Renea Medvešeka gostuje u HNK Zadar u četvrtak, 20. siječnja u 20 sati. Predstava je kazališni je hit koji od 2018. godine ne prestaje oduševljavati publiku.

Autor: Uglješa Šajtinac/Tomislav Zajec

Režija: Rene Medvešek

Adaptacija: Tomislav Zajec

Dramaturgija: Tomislav Zajec

Scenografija: Tanja Lacko

Kostimografija: Doris Kristić

Glazba: Rene Medvešek

Oblikovanje svjetla: Aleksandar Čavlek

Oblikovanje tona: Kruno Miljan

Igraju: Dado Ćosić, Adrian Pezdirc, Mateo Videk, Sreten Mokrović, Filip Nola, Tina Orlandini i Ugo Korani

Uglješa Šajtinac (Zrenjanin, 1971.) jedan je od najznačajnijih suvremenih srpskih dramskih pisaca. Dobitnik je niza nagrada među kojima je Europska nagrada za književnost i Sterijina nagrada za dramu Huddersfield 2005.god. Ova drama stekla je kultni status kao i istoimeni višestruko nagrađivani film.

HUDDERSFIELD donosi mračnu, duhovitu i vrlo potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji na prijelazu u novo tisućljeće iza sebe teško ostavljaju posljedice rata, a pred sobom ne vide baš nikakvu naznaku bolje budućnosti. U takvim okolnostima i u vremenu potpune rasprodaje moralnih i materijalnih vrijednosti, čak se i kišovito jorkširsko (u hrvatskoj adaptaciji je to karlovačko) predgrađe čini obećanom zemljom. Upravo iz te zemlje vraća se jedan od junaka ove predstave, i svojim povratkom otvara nikad riješena pitanja i traume iz vremena za koje su svi mislili da je davno zaboravljeno.

NAGRADE:

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2019. - za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika: Mateo Videk

Festival malih scena u Rijeci 2019:

Nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu : Dado Ćosić

Nagrada Veljko Maričić za najboljega mladog glumca: Mateo Videk

Nagrada Darko Gašparović za najbolju dramaturgiju: Tomislav Zajec

Žiri Novog lista u sastavu: Kim Cuculić, Ivana Kocijan i Davor Mandić nagradu MEDITERAN dodijelio je Dadi Ćosiću za ulogu Ratka

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.