Hrvatski radio

Radio Zadar

Javni poziv za Pag na meniju

31.03.2022.

06:49

Autor: Radio Zadar

Javni poziv

Javni poziv

Foto: - / -

Objavljen dugi javni javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga - Pag na meniju

Objavljen dugi javni javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga - Pag na meniju

Srednja škola Bartula Kašića Pag, u suradnji s partnerima, Turističkim zajednicama Grada Paga, Grada Novalje, Općine Povljana, Općine Kolan te Udruženjima obrtnika Grada Paga i Grada Novalje objavljuje drugi javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga - Pag na meniju.

Posebni standard može se utvrditi za OPG-ove i vrste ugostiteljskih objekata: restoran, gostionicu, kavanu, bistro, konobu, buffet, slastičarnicu, hotel baština (heritage), hotel te vinariju, kušaonicu vina (uz uvjet nasada i uzgoja na otoku Pagu), kušaonicu sira (uz uvjet uzgoja paške ovce), kušaonicu maslinovog ulja (uz uvjet nasada i uzgoja na otoku Pagu) i kušaonicu meda i proizvoda od meda – (uz uvjet uzgoja pčela na otoku Pagu), a koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića.

Na javni poziv "Pag na meniju" mogu se prijaviti:

a) ugostiteljski objekti iz skupine „restorani“ (restoran, gostionica, bistro, slastičarnica)

b) ugostiteljski objekti iz skupine „barovi“ (kavana, buffet, konoba)

c) obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz skupine a) ili b)

d) mali i obiteljski hoteli koji imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz skupine a) ili b)

e) vinarije, kušaonice maslinovog ulja, kušaonice sira, kušaonice meda – koji se nalaze na području otoka Paga te imaju vlastiti uzgoj/nasade na navedenom području.

Potrebna dokumentacija za prijavu na Javni poziv:

· popunjeni obrazac „Pag na meniju“

· preslika rješenja ili drugog dokumenta o registraciji tvrtke, obrta, OPG-a

· preslika važećeg jelovnika ugostiteljskog objekta (za sezonske objekte – pesliku jelovnika iz sezone 2021.)

· preslika dokaznice o proizvedenom ili otkupljenom paškom siru, paškoj janjetini, maslinovom ulju, vinu i medu sa područja otoka Paga (može biti dostavljena i naknadno, neposredno prije dodjele oznake Posebnog standarda)

Prijave se dostavljaju putem pošte najkasnije do 8. travnja 2022. godine na adresu:

Srednja škola Bartula Kašića

Ante Starčevića 9

23250 Pag

S naznakom „Posebni standard – ne otvarati!“

Na prvi javni poziv, prije dvije godine, prijavilo se 7 ugostiteljskih objekata sa područja otoka Paga koji su ispunili uvjete za dodjelu certifikata i dobili oznaku Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga - Pag na meniju.

Ciljevi projekta su promoviranje tradicionalne gastronomije otoka Paga temeljeno na manifestaciji i knjižici recepata „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“ Srednje škole Bartula Kašića Pag koja od 2007. godine izvlači iz zaborava pomalo zanemarena stara otočna jela, promocija i podizanje atraktivnosti ugostiteljskih zanimanja, očuvanje nematerijalne baštine otoka Paga i brendiranje tradicionalne kuhinje otoka Paga te promoviranje OPG-ova i ugostiteljskih objekata za koje se posebni standard utvrdi. Dugoročno, ovim projektom namjerava se poboljšati prezentacija gastro kvalitete otoka u turističkom sektoru i promicati otok Pag kao idealno gastro-turističko odredište.

Prijavna dokumentacija nalazi se na poveznici: http://www.ss-bkasica-pag.skole.hr/?news_hk=1&news_id=655&mshow=290#mod_news

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U objektivu

"U objektivu", emisija je u kojoj svaki ponedjeljak, utorak,srijedu, četvrtak i petak od 12 i 15 sati, govorimo o različitim aktualnim društvenim temama značajnima za života grada Zadra i Zadarske županije.

Poslušajte u Slušaonici