Hrvatski radio

Radio Zadar

Još ima mjesta za sudjelovanje u utrci Wings for Life World Run

21.01.2022.

13:28

Autor: tp/wfl

Wings for life

Wings for life

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

U 13 sati startati s Liburnske obale u Zadru novo izdanje humanitarne utrke Wings for life. Očekuje se sudjelovanje pet tisuća natjecatelja na zadarskim prometnicama i na magistrali. Mjesta na startu još ima pa se prijavi što prije i uživaj u spektaklu koji nam je toliko nedostajao, poručuju organizatori.

Wing for life

Wing for life

Foto: - / -

Uoči devetog izdanja koje će se održati 8. svibnja, organizatori Wings for Life World Run utrke navode da im je cilj povećati utrku na čak milijun sudionika, već 2025. godine. Riječ je o globalnoj humanitarnoj utrci čija stopostotna vrijednost startnina i donacija ide za istraživanja ozljeda leđne moždine, s ciljem pronalaska lijeka - i to u bližoj budućnosti.

Wings for Life World Run unatoč svim izazovima prošle godine okupio je čak 184 236 natjecatelja, više nego ikad prije. No, to je bio tek početak. Organizatori su uvjereni u rast utrke u godinama koje dolaze, s još mnogo više trkača, trkačica i natjecatelja u kolicima na stazi, komentirali su na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak.

"Prošla utrka bila je nevjerojatna, a ove smo spremni još više rasti. Stvorili smo hrabru viziju u želji da milijun trkača izvedemo na ulicu do 2025. godine. To je ono na čemu radimo i nadam se da će svatko tko je nastupio prošle godine sa sobom dovesti još barem jednog prijatelja ili člana obitelji i pomoći nam da nastavimo rasti," kaže Anita Gerhardter, izvršna direktorica Wings for Life zaklade za istraživanje ozljeda leđne moždine.

Sjajna vijest je povratak organiziranih utrka, kojih će biti osam u 2022. godini, a među njima se očekivano našla i zadarska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.