Hrvatski radio

Radio Zadar

Kamene babe iz Kali provode umjetničko istraživanje “Stara cura – žena na rubu”

11.08.2022.

15:39

Autor: Radio Zadar

Kamene babe

Kamene babe

Foto: Logo / -

U okviru umjetničkog istraživanja “Stara cura – žena na rubu” udruge Kamene Babe, 16. 8. 2022. s početkom u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu”, Magazin br. 5 u Preku na otoku Ugljanu održat će se dvosatna kreativna radionica “Žena na rubu – iskustva i (o)sjećanja”.

Iz udruge Kamene babe pozivaju sve zainteresirane da kroz radionicu i timski rad istraže koje sve misli i osjećaje vežemo za iskustva “bivanja na rubu” te kako ih možemo kreativno obraditi i pomoću rekvizita modelirati u prostoru. Produkt radionice bit će zajednička prostorna konstrukcija memorije i osobnih povijesti. Takva promjenjiva skulptura bit će otvorena za daljnje nadograđivanje tijekom rezidencije u okviru umjetničkog istraživanja udruge te javne prezentacije koja će se održati 20.8.2022. u 20 sati na Trgu Marnjiva u Kalima na otoku Ugljanu.


Voditeljice radionice su lutkarica i povjesničarka umjetnosti Marta Banić te filmašica i psihologinja Anita Čeko, zajedno s ostalim sudionicama projekta: Marta Kolega, Jagoda Cupać i Anđela Rončević


Radionica je besplatna za sve polaznice i polaznike, a dobrodošle su sve punoljetne osobe otvorene za igru i zajedničko istraživanje tema bivanja na rubu. Prethodno iskustvo na sličnim radionicama nije uvjet.


Prijave su otvorene do 15.8.2022. u ponoć i šalju se na mail kontakt@kamenebabe.org. Ukoliko imate pitanja slobodno se obratite porukom ili pozivom na 092 374 2300 (Marta Kolega).


Vrijeme: utorak, 16. 8. 2022 | Mjesto: PUO “Dom na žalu”, Magazin br. 5, Preko, otok Ugljan 


Trajanje: oko 2 sata | Broj sudionica: 10


Partneri projekta su Turistička zajednica Općine Kali i Pučko otvoreno učilište ‘Dom na žalu’, dok program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije i Općina Kali.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici