Hrvatski radio

Radio Zadar

Kreativni osnovci izlažu u Kneževoj

31.05.2022.

14:32

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Plakat izložbe

Plakat izložbe

Foto: Radio Zadar / Narodni muzej Zadar

Učenička zadruga Maraška dragovoljna je interesna učenička organizacija, koja pridonosi postizanju odgojno obrazovnih i gospodarskih ciljeva škole jer kao oblik izvan nastavne aktivnosti učenicima omogućuje stjecanje ekološkog, gospodarskog obrazovanja, te razvoj sposobnosti i korisno provođenje slobodnog vremena. Postoji nekoliko sekcija, a jedna među njima je sekcija Mali keramičari, čija izložba će se otvoriti u srijedu, 1. lipnja 2022. u Edukativnoj dvorani Kneževe palače s početkom u 11 sati.

U nekoliko godina postojanja, Mali keramičari ručno oblikuju zdjele, plitice, šalice i slične oblike koje zamišljaju u nekom budućem domaćinstvu. Ponekad se inspiriraju nekim povijesnim oblikom koji pod malim prstima dobiva individualne karakteristike.

Uz izložbu, predstavit će se knjiga Recepti moga zavičaja, zbirka raznih recepata čiji su glavni sastojci mediteranske biljke. Svi likovni radovi u knjizi su radovi učenika.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.