Hrvatski radio

Radio Zadar

Kreću tribine po gradskim četvrtima

25.03.2022.

16:35

Autor: Radio Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Radio Zadar / Grad Zadar

Tribinama u MO Ploča, Crno i Dračevac započinje glasovanje građana za male komunalne investicije. Javne tribine u sklopu projekta participativnog budžetiranja „KVARTipo!“ započinju 30. ožujka 2022. godine u zadarskim mjesnim odborima Ploča (16.30h, OŠ Krune Krstića - PŠ Ploča), Crno (18h, Dom kulture) i Dračevac (19.15h, MO Dračevac). Zbog epidemioloških mjera do sada nije bilo moguće organizirati javne tribine, no kako su se mjere ublažile te je moguće okupljanje većeg broja ljudi, Grad Zadar objavljuje termine za svih 37 mjesnih odbora. 

Cilj tribina je da se na njima predstave svi pristigli prijedlozi građana pojedinog mjesnog odbora te da građani daju glas za one prijedloge koje smatraju prioritetima, neovisno jesu li ih oni osobno predložili ili netko drugi. Na tribinama mogu sudjelovati svi građani tog mjesnog odbora, neovisno jesu li sami poslali prijedlog malog komunalnog projekta. Dodatan benefit javnih tribina je i prilika za edukaciju građana o razinama nadležnosti, troškovima malih komunalnih investicija, načinu raspodjele proračunskog novca i slično.aći na webu Grada Zadra i na službenom Facebooku i Instagramu projekta „KVARTipo!“.

Više informacija o projektu može se nSvi pristigli prijedlozi po mjesnim odborima bit će predstavljeni na samim tribinama kako bi građani mogli vidjeti što će im biti na raspolaganju za glasovanje te će se objaviti zapisnik / izvještaj sa svake pojedinačne tribine - objavjeno je na stranicama grada Zadra. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.