Hrvatski radio

Radio Zadar

Kredit na sceni zadarskoga HNK u dva siječanjska termina

21.01.2022.

13:14

Autor: tp

Predstava kredit na sceni HNK Zadar

Predstava kredit na sceni HNK Zadar

Foto: - / -

Predstava Kredit Jordi Galcerana u režiji Nenni Delmestre, najavljena je za dva siječanjska termina - četvrtak, 27. siječnja i petak, 28. siječnja u 20 sati.

KREDIT Jordi Galcerana u režiji Nenni Delmestre su od sutra, 22. siječnja u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati.

Predstava će igrati u siječnju u dva termina : četvrtak, 27. siječnja i u petak, 28. siječnja u 20 sati.

Kredit je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama mendžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru. Uvjerljivost i sigurnost s kojom se klijent obraća menadžeru, te poznavanje određenih intimnih situacija iz života menadžera malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

Igraju: Davor Jureško, Alen Liverić i Ivan Ivić

Tekst je prvi put postavljen 2013.g. u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinurano 440 puta do 2018.g., obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je preveden na 8 jezika i postavljen u 10 država.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “kralj blagajne”, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije. Tekst Kredit je u Španjolskoj dobio prestižnu Nagradu Ceres.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.