Hrvatski radio

Radio Zadar

Lipa priređuje druženje uz pjesmu i poeziju

08.12.2021.

10:50

Autor: Slovensko društvo Lipa

MPZ Triglav Split

MPZ Triglav Split

Foto: - / -

Slovensko kulturno društvo Lipa Zadar uz Međunarodni dan ljudskih prva priređuje u četvrtak koncert "Ljepotom pjesmi, riječi i umjetnosti" . Održat će se u restoranu "Galija" u 17.30 sati. Među otalima nastupa i Mješani pjevački zbor SKD Triglav Split.

Nazočne će pozdraviti mag. Cveto Šušmel, predsjednik Slovenskog kulturnog društva „Triglav“ Split, a u programu nastupaju Mješani pjevački zbor SKD Triglav Split s voditeljicom Tatjana Kurajica,prof., zatim literarna i likovna umjetnica Marija Ivoš, SKD Lipa Zadar, pjesnice i spisateljica Ana Šušmel, SKD Triglav Split te Mirjana Majić iz Makedonskog kulturnog društva Biljana Zadar. 

Mješoviti pjevački zbor Triglav iz Splita osnovan je prije 25 godina. Tijekom godina, pod umjetničkim vodstvom profesorice Tatjane Kurajice, uspješno je napredovao, rastao i zborskom pjesmom i pozitivnim duhom oduševljavao slušatelje u zemlji i inozemstvu te predstavljao glazbenu kulturu Hrvatske i Slovenije na mnogim pozornicama.
Raznovrstan repertoar zbora uključuje slovenske narodne, umjetničke i duhovne skladbe, evergreene i popularne dalmatinske pjesme koje se s oduševljenjem slušaju u rodnoj Sloveniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.