Hrvatski radio

Radio Zadar

Ludo jugo i nevere

30.01.2015.

07:46

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oblačno je sa slabom kišom, puše jako, mjestimice i olujno jugo. Temperatura zraka u Zadru u 7 sati bila je 12, tlak zraka vrlo nizak - 990 hektopaskala. U srednjoj i južnoj Dalmaciji zbog olujnog i na udare orkanskog južnog i jugozapadnog vjetra očekuju se visoki valovi, koji mogu poplaviti obalu.

Prognoza za zadarsko područje :

Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, ponegdje pljuskovima s grmljavinom. Jako i  vrlo jako jugo, poslijepodne u okretanju na jugozapadni, zatim zapadni, do kraja dana sjeverozapadni vjetar. More valovito i jače valovito. Najviša dnevna temperatura zraka 12 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Jadrolinija je izvijestila kako je trajektna linija 401 Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj u prekidu 

UPOZORENJE u izvješću Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ za danas:

Mjestimični udari juga i jugozapadnog, poslijepodne na otvorenom moru sjevernog Jadrana sjeverozapadnog vjetra 35-50 čv, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana do 65 čv. More na otvorenom 5-6. Ponegdje nevere.

 

BIOPROGNOZA DHMZ :

Zbog nepovoljnog biometeorološkog utjecaja meteoropati se mogu žaliti na tegobe uzrokovane vremenom. Nakon slabijeg sna, kod nekih je ljudi moguća slabija koncentracija, umor i razdražljivost, a mogući su i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Preporuča se izbjegavanje suvišnih napora.

U srednjoj i južnoj Dalmaciji zbog olujnog i na udare orkanskog južnog i jugozapadnog vjetra očekuju se visoki valovi, koji mogu poplaviti obalu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.