Hrvatski radio

Radio Zadar

"Meso" - posljednja premijera na 28. Zadarskom kazališnom ljetu

28.07.2022.

16:26

Autor: Maja Milin

"Meso" predstava Drame plus i HNK Zadar

"Meso" predstava Drame plus i HNK Zadar

Foto: PR Foto / -

Posljednja premijera ovogodišnjeg, 28. Zadarskog kazališnog ljeta očekuje nas 3. kolovoza u Kazalištu lutaka Zadar. Riječ je o koprodukciji Drame plus i HNK Zadar, predstavi "Meso" nastaloj prema tekstu Lane Šarić u režiji Vinka Radovčića. Glavne uloge tumače Jelena Miholjević i Iva Jerković. 

Dramski tekst MESO govori o sukobu majke i kćeri, odrastanju, važnosti fizičkog izgleda u suvremenom svijetu i nasilju nad ženama koje se često nalaze u poziciji seksualnih objekata. U ovoj drami "dijete" se odgaja podilazeći globalnim trendovima potrošačkog društva i pokušava se od njega učiniti "savršen proizvod", učeći da kapitalizira svoju ljepotu i navodeći na razvijanje samo u tom smjeru.


Jelena Miholjević tumači ulogu majke, a kći Ajšu tumači Iva Jerković. Dramaturgiju potpisuje Karla Leko, a režiju Vinko Radovčić. Na pozornici Kazališta lutaka Zadar "Meso" ćemo premijerno gledati 3. kolovoza s početkom u 21, 30 sati. Dan kasnije, na istom mjestu u isto vrijeme očekuje nas prva izvedba predstave.  


Scenografiju potpisuje Josip Kresović (Naonar), kostimografiju Anita Goreta, izbor glazbe potpisuje Vinko Radovčić, suradnik za scenski pokret je Marin Lemić, oblikovatelj svjetla je Frane Papić, tona Mate Petričević, a video projekcija Ivan Lušičić Liik. Kreativni producent i inspicijent je Domagoj Lindinger, a fotograf predstave Željko Karavida K&K


Ulaznice po cijeni od 70,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar za premijeru 3.8.i za izvedbu 4.8.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.