Hrvatski radio

Radio Zadar

Narodni muzej Zadar organizira izložbu u čast 30. obljetnice VRO Maslenica

18.01.2023.

08:30

Autor: priopćenje

plakat

plakat

Foto: priopćenje / /

Narodni muzej Zadar poziva Vas na otvorenje izložbe Fotografije, znakovlje i odore iz Domovinskog rata u petak, 20. siječnja 2023. godine s početkom u 12 sati u dvoranama u prizemlju Kneževe palače. Izložba je organizirana povodom obilježavanja 30. obljetnice VRO Maslenica.

Na izložbi su izložene fotografije zadarskih fotografa iz fundusa Narodnog muzeja Zadar koje dokumentiraju stradanja Zadra i građana Zadra tijekom agresorskog topničkog granatiranja.
Znakovlje, odore i ostali predmeti prikazani na izložbi dio su kolekcije gospodina Tomislava Lonića koji godinama skuplja razne predmete i priče vezane uz Domovinski rat i hrvatske branitelje. Svaki predmet na izložbi ima nekoliko života; uporabni za vrijeme Domovinskog rata, život kao dio kolekcije koja čuva uspomenu na iznimno teško razdoblje hrvatske povijesti te život kao predmet izlaganja i prenošenja sjećanja na Domovinski rat i stvaranje Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.