Hrvatski radio

Radio Zadar

Noć muzeja u Arheološkom muzeju Zadar - samo virtualno

27.01.2022.

06:50

Autor: Radio Zadar

Noć muzeja - Arheološki muzej Zadar

Noć muzeja - Arheološki muzej Zadar

Foto: AM Zadar / AM Zadar

Arheološki muzej Zadar neće raditi u Noći muzeja, ali poziva u petak 28. siječnja  na Facebook stranicu Muzeja od 18 do 1 sat.  Program su priredili muzejski djelatnici, samostalno ili u suradnji s vanjskim suradnicima ili ustanovama, a donosi 3D virtualne šetnje, digitalnu pamtilicu, videopriloge i nagradne igre.

Muzeji između stvarnog i digitalnog / Muzeji u uvjetima globalne krize – Vol. 2, tematski je naziv Noći muzeja u ovom zadarskom muzeju. 

Već dugi niz godina Arheološki muzej Zadar, s ciljem unaprjeđenja svoga temeljnog poslanja, koristi suvremene tehnologije. U radu digitalno i stvarno, koliko god u osnovi bili u suprotnosti, nadopunjuju se, omogućujući učinkovitije sakupljanje, zaštitu, izlaganje i predstavljanje povjerene baštine. 

Uporaba suvremene tehnologije osigurala je neprekinutu komunikaciju s posjetiteljima i u ovim izvanrednim okolnostima, posebice u organizaciji Noći muzeja


Stoga vas i ove godine pozivamo da nam se pridružite u petak 28. siječnja 2022. na Facebook stranici Muzeja od 18 do 1 sat, u programu koji su za Vas priredili muzejski djelatnici, samostalno ili u suradnji s vanjskim suradnicima ili ustanovama, a koji donosi 3D virtualne šetnje, digitalnu pamtilicu, videopriloge i neizostavne nagradne igre, navode iz zadarskog Arheološkog.


U godini u kojoj obilježava 190. obljetnicu Arheološkoga muzeja Zadar, obilježava i 15 godina sudjelovanja u manifestaciji Noć muzeja. Arheološki muzej Zadar neće biti otvoren za posjetitelje u Noći muzeja 2022. Program će se u Noći muzeja, u petak 28. siječnja 2022., moći pratiti na Facebook stranici Muzeja od 18 sati do 1 sat ujutro.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.