Hrvatski radio

Radio Zadar

Od projekta BRODI/ONA preko sporta do nastupa Nene Belana

04.08.2022.

18:10

Autor: Radio Zadar

Silbensko kulturno ljeto

Silbensko kulturno ljeto

Foto: PR foto / -

Silbensko kulturno ljeto ove godine održava se u punom kapacitetu, a kolovoz započinje zanimljivim umjetničkim projektom Matee Šabić Sabljić BRODI/ONA ili “Nosim brod preko brda”. Pored brojnih sportskih događanja zanimljivo je da će svoj prvi koncert na Silbi održati Neno Belan sa Fiumensima. 

Imajući za cilj da se ukaže na prisutnost i snagu žena u pomorskom svijetu, te da se u temu uključi i lokalno stanovništvo, projekt Matee Šabić Sabljić BRODI/ONA ili “Nosim brod preko brda”  koji se sastoji od performative akcije i mobilne instalacije završava večeras performativnom akcijom kroz koju će 36 žena nositi 6 brodova iz luke Žalić u luku Mul na Silbi, gdje će se organizirati svečana ceremonija porinuća brodova u mandraču kod Športskog ribolovnog društva “Galeb”.

Matea Šabić - Sabljić

Matea Šabić - Sabljić

Foto: Facebook / -

Ovo ljeto na Silbi biti će i zahtjevnijih i manje zahtjevnih sportskih događanja, u koje će se moći uključiti svi zainteresirani, a počinju 5. i 6. kolovoza mješovitim balotaškim turnirom u organizaciji Boćarskog kluba Silba, nastavljaju se 12. i 13.8. noćnom trkom i Aquatlonom u organizaciji Triatlon kluba Zadar i konobe Alavija, a završavaju 27.8. balotaškim turnirom Bukalin.


Događaj ovog ljeta na Silbi koji će zasigurno privući posjetitelje i sa kopna i okolnih otoka je koncert Nene Belana i Fiumensa u srijedu, 10.8. na Žaliću, silbenskoj luci. Ljetnom turnejom Belan i njegovi Fiumensi obilježavaju čak 25 godina zajedničkog rada, na Silbi gostuju po prvi put, što će biti prava ljetna fešta do jutra!

Neno Belan

Neno Belan

Foto: PR Foto / -

Po drugi put na Silbu dolazi jedan od najvažnijih avangardnih umjetnika Damir Bartol Indoš, u suradnji sa Tanjom Vrvilo izvesti će Radionicu rezometrijskih plesova, koja će imati završnu prezentaciju 12.8. ispred škole, a 13.8. Izvorna folklorna skupina Silba organizira folklorni đir po Silbi i zabavu ispred škole. 


Na Silbu stižu i rado viđeni gosti Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, koji će 16.8. izvesti svoju uspješnu predstavu za djecu i sve koji se tako osjećaju “Kišni razdraganci”, a 20.8. ponovo na Silbu stiže mnogoljudni pariški bend JOKE, koji su na Silbi već svojevrsne legende i koji će svoj energični višesatni ska nastup izvesti ispred café bara MiK


Organizator Silbenskog kulturnog ljeta je Turistička zajednica mjesta Silba uz parnere Boćarski klub Silba, Izvorna folklorna skupina Silba, konoba Alavija, MiK, PZ Silba, SEA Silba Environment Art, Mavena – 36 njezinih čuda, Triatlon klub Zadar, Festival mediteranskog filma Split, Liburnia film festival i Kuća ekstremnog muzičkog kazališta, a sponzori i donatori su Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb, Grad Zadar, Zadarska županija i Mia tours.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.