Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija provodi akciju „Brzina – Pretjecanje“

19.05.2022.

09:45

Autor: Radio Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Sutra od 10 do 15 sati policija će provesti preventivno-represivnu akciju „Brzina – Pretjecanje“. Cilj je spriječiti počinjenje prometnih prekršaja, suzbiti nepridržavanja ograničenja brzine i nepropisna pretjecanja, obilaženja ili mimoilaženja te podići sigurnosti na zadarskim prometnicama , objavila je zadarska policija najavljujući akciju.

U priopćenju PU zadarska navodi:

U sklopu pojačanog nadzora, policijski službenici sankcionirati će i sve ostale uočene prekršaje kojima se grubo narušava sigurnost cestovnog prometa.

Pozivamo vozače da budu odgovorni u prometu te da poštuju sve prometne propise kako zbog svoje, tako i sigurnosti svih ostalih sudionika.


 Osim brzine, vožnja pod utjecajem alkohola je jedan od glavnih uzroka nastanka prometne nesreće

U utorak, 17.svibnja 2022. godine oko 20.10 sati na ŽC-6042, na području Galovca dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom kada je 55-godišnji vozač upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,78 g/kg udario u rubnik nadvožnjaka.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Sinoć, 18. svibnja u 20 sati u Zadru u ulici Bleiburških žrtava, upravljajući automobilom bugarskih nacionalnih oznaka 33-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Izvršenim provjerama kod njega je utvrđena koncentracija alkohola od 2,37 g/kg, te je smješten u prostorije policije do otrežnjenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici