Hrvatski radio

Radio Zadar

Poslušajte božićnu pjesmu zadarskih učenika

25.12.2021.

07:29

Autor: Radio Zadar

 Ljubav & Sloga

Ljubav & Sloga

Foto: - / -

Poslušajte božićni bend Ljubav & Sloga učenika zadarskih srednjih škola Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar i Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

Projekt EBTŠ Božićni bend 2021 - Ljubav & Sloga započeo je idejom profesorice Kristine Kojić Pavin. Od zamišljenog božićnog jinglea u suradnji profesorice Kristine Kojić Pavin i profesora Jakova Šute iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar s profesoricom Nadom Smoljan iz Glazbene škole Blagoje Bersa - Zadar, kao i učenika dviju zadarskih srednjih škola Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar i Klasične gimnazije Ivana Pavla II., stvorena je originalna božićna pjesma uz scensku izvedbu.

Ideja projekta bila je stvaranje nečeg novog i kreativnog, poticanje učenika u glazbenom, umjetničkom izričaju u prigodi proslave Božića, velikoga kršćanskoga blagdana te završetka prvoga polugodišta školske godine 2021./2022. Osim stručnog, profesorskog poticanja kreativnosti učenika, afirmirala se želja učenika za stvaralačkim radom, u kontekstu čega su svi sudionici ovog projekta htjeli proširiti ugodno blagdansko raspoloženje i pridonijeti čaroliji Božića. Poslušajte ovu pjesmu koja će vas prožeti božićnim duhom.

Tekst pjesme pisale su učenice Magdalena Dražić i Nina Antonina. Glazbu je skladala profesorica Nada Smoljan iz Glazbene škole Blagoja Berse – Zadar, glavni vokali su učenice Magdalena Dražić i Nina Antonina. Prateći vokali su profesor Jakov Šuto, učenici Hrvoje Jurica, Lucija Pedišić, Petra Glavan i Niko Nikić. Za klavirom je profesorica Nada Smoljan, a na gitari je učenik Marko Bralić. Ton majstor je Matej Mitrović iz Centra za kreativne industrije INOVAcija gdje je skladba i snimana. Cijeli projekt vodila je profesorica Kristina Kojić Pavin.

Niko Nikić i Marko Bralić, učenici su Klasične gimnazije Ivana Pavla II., Hrvoje Jurica, Lucija Pedisić, Petra Glavan, Magdalena Dražić i Nina Antonina učenici su Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.