Hrvatski radio

Radio Zadar

Predavanje u Kneževoj u četvrtak u 19h

08.12.2021.

12:50

Autor: ZDA

 Nove arhitektonske prakse

Nove arhitektonske prakse

Foto: ZDA - Društvo arhitekata Zadra / -

Nastavljaju se predavanja iz ciklusa "Nove arhitektonske prakse" . U Kneževoj palači Marko Chiabov i Marija Rupa (March) kroz predavanje će predstaviti vlastite projekte i način rada kroz arhitektonsku praksu i prije nje. Početak je u 19 sati.


Marko Chiabov - Rođen u Šibeniku 1987. godine. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine. Radi samostalno i u suradnji s drugim arhitektima i uredima. Iskustvo stjecao u uredima: Tim bolje i Ceres. Od 2018. djeluje kroz arhitektonski ured March. Živi i radi u Šibeniku.

 Marija Rupa - Rođena u Zagrebu 1987. godine. Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine. Radi samostalno i u suradnji s drugim arhitektima i uredima. Iskustvo stjecala u uredima: Gradir i AB Prostor. Za diplomski rad Platoi Krešićevih livada nominirana za nagradu Piranesi u studentskoj konkurenciji 2013. godine. Dio je projektnog tima za Centar za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut” u Šibeniku koji je nominiran za nagradu Viktor Kovačić te za nagradu Mies van de Rohe 2021. Od 2020. djeluje kroz obrt Mars. Živi i radi u Šibeniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.