Hrvatski radio

Radio Zadar

Prijave i upisi u srednju školu suvremenog plesa u Zadru

31.08.2022.

11:20

Autor: Radio Zadar

Plesni odjel GŠ Blagoje Bersa

Plesni odjel GŠ Blagoje Bersa

Foto: GŠ Blagoje Bersa / Radio Zadar

S početkom nastavne godine slijedi novi krug upisa učenika na Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa koja poziva zainteresirane dječake i djevojčice u dobi od 9 do 11 godina da jednostavno nazovu ili dođu u školu i tamo se prijave.


Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa ima tradiciju od pola stoljeća. Na inicijativu plesne pedagoginje Vlaste Kaurić iz Škole za balet i ritmiku iz Zagreba, nastaloj na europskoj tradiciji modernog plesa i tadašnje ravnateljice Glazbene škole Marije Poklepović, godine 1970. otvara se Odjel za balet i ritmiku u Zadru. Danas Osnovna i Srednja škola suvremenog plesa, Područni odjel Preko i Odsjek za klasični balet broje 130 učenika i devet nastavnika: šest nastavnika plesnih predmeta i tri korepetitora, ujedno nastavnika glazbe i klavira.

U osnovnoj školi suvremenog plesa i klasičnog baleta polaznici stječu temelj plesnog i glazbenog obrazovanja, dok se u srednjoj učenici obrazuju za zvanje plesača suvremenog plesa, ali se širinom nastavnog programa upućuju u pedagoška i koreografska znanja. Srednja škola suvremenog plesa u Zadru ove godine obilježava deset godina svoga rada, a prva generacija učenika već rade kao nastavnici u istoj školi.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.