Hrvatski radio

Radio Zadar

Program obilježavanja Dana sveučilišta 2022. godine

17.03.2022.

17:49

Autor: Radio Zadar

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru

Foto: Dino stanin / Pixsell

Bogati program obilježavanja 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru, u organizaciji Sveučilišta te pojedinih odjela i centara, odvija se od 15. ožujka do 1. travnja 2022. Od već tradicionalnih događanja izdvajamo dodjelu nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican djelatnicima i studentima Sveučilišta u Zadru koja će se održati u utorak, 22. ožujka s početkom u 10 sati.

Svečani koncert „Sveučilište Zadru na dar“ održat će se u srijedu 23. ožujka u 19 sati, kada će u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija nastupiti Akademski zbor Sveučilišta, studentska klapa „Študija“, Tvrtko Sarić i Ivana Rukavina te Gradska glazba.

Centralni događaj odvija se 25. ožujka, na datum kada Sveučilište obilježava svoj osnutak. Nakon svete mise u kapeli sv. Dimitrija slijedi svečana sjednica u Svečanoj dvorani Sveučilišta, na kojoj će se dodijeliti priznanja za uspješnu suradnju sa Sveučilištem u Zadru.

Program se zaključuje u petak, 1. travnja promocijom doktora znanosti.

Moderno i integrirano Sveučilište osnovano je na temeljima nekadašnjeg Filozofskog fakulteta u Zadru 2002. godine, odlukom Hrvatskog sabora. Okončanjem izbora za Senat, 25. ožujka 2003. održana je njegova konstituirajuća sjednica, na kojoj je donesen Statut Sveučilišta i raspisan izbor za rektora. Taj je dan kasnije odabran kao Dan Sveučilišta.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.